vrijdag, augustus 19, 2005

Balthazaar Bosduif brainstormt met F.

Ik zat met Folker (BI & IB) op het terras van een gezellig Antwerps cafétje. We dronken het een en het ander en we spraken over de ditjes en datjes des levens. Het was een warme gezellige avond. De mensen op straat droegen dunne stofjes en gingen niet echt ergens heen. Het leek bijna zomer.

Als je met Folker praat, vallen de woorden 'held' of 'het redden de wereld' nogal vaak op tafel. Ik denk dat hij nog steeds stiekem zijn wekker zet en in het midden van de nacht op zijn balkon gaat staan. Want als je maar genoeg probeert dan kan je misschien wel vliegen. En dan ... op naar het kwaad!
Folker is net als ik ergens blijven steken in zijn jeugdverbeelding. Hij wil nog steeds superheld worden en ik prinses. Ik geloof dat we elkaar daarom wel begrijpen.

Ik weet niet meer hoe of waarom het ter sprake kwam, maar op bizarre wijze stootte ons gesprek op een oude bekende: Blaadjesman, superheld omringt door een wervelstorm van verdorde beukenbladeren. Je kan hem al van ver horen aankomen, zo luid en bedreigend ritselt hij. En wanneer Blaadjesman met zijn alles verslindende hoos nadert, sidderen alle boosdoeners en zijn vijanden. De bladeren knisperen: 'Ga heen! Vlucht! Verdwijn! Of er staat u een droevig lot te wachten.'

Natuurlijk kon zijn entourage niet ontbreken. We bestelden nog een kop koffie en een warme chocomelk en lieten onze hersens kraken:

Denneappel: Een elegante duellist. Zijn pantser van denneappelschubben is onkreukbaar en zijn prikkende riek heeft geen medelijden voor wie zijn straf verdient heeft. Maar deze man kent de grote wijsheid van rust en vergeving. Kleine diefjes leidt hij naar het goede pad, echte schurken leven niet lang.

Eikel: De forse man, een tikkeltje impulsief maar met een trouw hart. Redder van de wereld op het gebied van natuurrampen, bomaanslagen en andere akkefietjes. Menig mens heeft zijn leven aan deze lamme goedzak te danken. Zelf begrijpt hij niet goed waarom.

Spar: De dame van het gezelschap en ze is niet verlegen om haar vrouwelijke vormen te misbruiken. Met haar naaldpakjes (en hakjes) of met haar geslepen tong bracht ze al meer mannelijke monsterbreinen op hol. Na haar werkdag ligt ze het liefst languit in haar sparrezetel naar een donderende actiefilm te staren. Zo houdt ze haar 'actionmoves' up to date. Misschien heeft ze ze ooit wel eens een keer nodig.


Meteen klaar om naar de bioscoop te gaan, toch? Dat moet echt een hilarisch avontuur worden, 'Pinkeltje'-style. Voor alle leeftijden natuurlijk en met een heleboel special effects. Hehe, zo praten we ook eens een keer over de natuur.

2 reacties:

Blogger Folkertje zei...

Het scenario heeft nog wat ruwe kantjes, maar ik stuur het zo snel mogelijk naar MGM en 20th century Fox.

'Blaadjesman' heet trouwens Henry Gardan, aldus de eerste twee hoofdstukken van 'The Shadow War'. Wie weet, misschien ooit te vinden in uw betere boekhandel...

3:23 a.m.

 
Blogger bosduif zei...

Moet je wel eerst een rond verhaal hebben, hé. :)

Niet mooi van mij, maar een beetje ophitsen kan nooit kwaad, toch ?

5:20 p.m.

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage