zondag, juni 12, 2005

Balthazaar Bosduif is nu toch bezig

Compleet toeval, mijn laatste aankoop. Ik was opzoek naar een boek van Ronald Giphart. Het stond er niet. Mijn blik dwaalde naar boven en trof een knalroze boek. Renske De greef: Lust, liefde, sex & bambihertjes. Ik sla een pagina open en val toevallig op deze passage.

Aftrekken is niet leuk. Het is verschrikkelijk. Er is geen manier om het goed te doen. Je vecht namelijk tegen een onverslaanbare tegenstander. Hijzelf. Hij kan het altijd beter. Logisch, hij doet immers niets anders de laatste jaren. Voor ons is het te moeilijk. Er is ook geen manier om te weten hoe hij het wil, behalve er naar vragen en dat is natuurlijk belachelijk. Met elke schamele poging zoemt het door ons hoofd: wanneer gaat hij in lachen uitbarsten? (...) Niemand wil slecht in bed zijn. Slecht in bed zijn is heel erg. Dat is falen op zowel talent, aantrekkelijkheid, lichamelijke kunsten en ervaring. Ik wil ophouden met iets dat mij bar weinig voldoening geeft, iets wat te moeilijk is, wat nooit helemaal kan worden gewaardeerd. Als hij het zelf beter kan, dan doet hij het maar lekker zelf. Ik wil er best naast liggen, gezellig af en toe over zijn bol aaien, af en toe opkijken van mijn boek om even reuze geïnspireerd in zijn oor te hijgen, maar laat me er verder buiten. Laat de natuur maar even zijn gang gaan.

Ik hoorde klokkegelui, werd verblind door wit helder licht, alle puzzelstukjes vielen in elkaar. Halleluja, ze heeft godverdomme gelijk! Aftrekken is oersaai een veel te moeilijk! Trek jullie plan, ik kap ermee! (nou ja ...)
Dus ik huppelde met het fluoroze boek naar de kassa, onder het gedingdong van heerlijke hemelse vrijheid die plotseling was komen opzetten. Thuis ben ik meteen gaan lezen. En Man! dat boek is fantastisch! Eindelijk eens een keer geen romantisch geleuter of gore pornografie, maar gewoon lekker schrijven zoals het echt is. Herkenbaar vanaf het eerste tot het laatste hoofdstuk. Al die twijfeltjes en beschaminkjes die iedereen wel eens heeft, maar aan niemand durft te vertellen. Wat een opluchting zeg, om te ontdekken dat het allemaal maar normaal is.

ps. Lezers van de Morgen zullen haar wel kennen. Die fijne gekke meid met haar column op zaterdag.

4 reacties:

Blogger Folkertje zei...

Bah

2:02 a.m.

 
Blogger bosduif zei...

Waarom?

12:23 p.m.

 
Blogger Folkertje zei...

http://folkersuitspatting.blogspot.com/2004/12/im-my-bestest-friend.html#comments

De eerste alinea is eigenlijk alles wat ik eraan ga vuilmaken.

2:50 p.m.

 
Blogger bosduif zei...

@ Folker

Ik vind het stukje over 'Dan ben ik maar een slet' zo slecht nog niet. Je moet die uitspraak in zijn context zetten.

Ze sprak over een discussie die ze ooit had gehad met een meisje over sex. Renske De Greef zei dat ze seks gewoon iets heel leuks vond en iets leuks ga je jezelf toch niet ontkennen. Terwijl het meisje het eerder maatschappelijk bekeek en haar wees op de slechte naam die je dan krijgt en wat voor een verschrikkelijk zelfbeeld je dan niet moet hebben: iedereen die met jou omgaat denkt alleen aan sex. Ze misbruiken je.

Waarop De greef dan antwoordde dat ze ook wel ogen en hersenen in haar kop heeft en dus wel het kaf van het koren kan scheiden. Sex hoef je toch niet te linken aan dom zijn? Waarna ze dan maar mooi afrondde met 'nou als jij me dan een slet vind, dan ben ik dat ook maar.' In de zin van, het kan me niet schelen. Ik doe lekker wat ik wil.

Zelf neig ik eerder naar het Renske-ideaal. Gewoon een beetje alert blijven en je verder alle pleziertjes gunnen die je maar kunt krijgen. Geloof me, er lopen genoeg gefrustreerde zielen rond, omdat ze niet lekker kunnen doen waar ze zin in hebben. Omdat dat volgens de ongeschreven regel niet kan. Hé, bah zeg ...

1:15 p.m.

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage