zaterdag, februari 05, 2005

Balthazaar Bosduif kijkt naar 'The Edukators'

Algemeen °°°°: een vlotte film die even blijft hangen vanwege zijn schoonheid, maar verder niet echt een politieke indruk achterlaat.

Positief: Ontzettend mooi kleur-en lichtgebruik in combinatie met een lekker nonchalante montage. En daarboven op nog een zoet verhaaltje van ontzettend mooie schenenschoppers.

Negatief: Zowel de linkse hoofpersonage's als de rijke bonzen zijn karikaturaal uitgewerkt. Af en toe nogal een houterige acteursregie en dialogen die overlopen van de linkse cliché's. En waarom, O waarom, die verschrikkelijke montage van 'Halleluja' op het einde? (Serieus, ooit van een fade-in en een fade-out gehoord?).

Ironisch: Iemand die popcorn eet bij en naar een film vol linkse idealen. Roken extreem linkse jongeren voorgerolde sigaretten?

Opmerkingen die in geen enkele categorie thuishoren: (1) Het einde (spoiler) is erg mooi en geruststellend, maar het maak de film er zeker niet sterker door. (zwart met cursor aanduiden) (2) Wel, 'mooie jongen' leek meer op een levend geraamte. Maar Daniel Brühl was dan weer wel een lust voor het oog. (3) Vraag aan de regisseur: "Bij welke groep indentificeer jij je? Is dit een verontschuldiging of een pamflet?"


The edukators
Posted by Hello (of klik op het plaatje)

update: ondanks zijn zwakkere punten blijft hij toch in mijn hoofd rondspoken, komt dat door Brühls mooie hoofdje of door de enorme cliffhanger?

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage