dinsdag, december 21, 2004

Balthazaar Bosduif neemt de IR-trein van 10.55

Vandaag lag schoonheid op de rails te rapen, haast een overdosis. Ik wist niet waar ik eerst moest kijken.

Ik stond op het oerbekende, doffe, grijze en droevige perron van Berchem station te wachten en net voor me voerde twee half ondervoedde en half gepluimde duiven een prachtig toneelstuk op. Duif 1 kwam van het veilige perron op de rails gefladderd. Hij koerde een of andere aanmoediging naar Duif 2 die duidelijk nog twijfelde en op de witte lijn bleef wiebelen en flapperen. Toen trippelde Duif 1 als een volleerde macho koorddanser over de rails heen, alsof hij wilden duidelijk maken dat die dingen echt wel veilig zijn voor stoere duiven zoals hij (Zeg nu zelf, Hoe gevaarlijk kan een trein zijn ?). Na een meter of twee gaf hij de strijd op en sprong van de rails om naar een redelijk ontbonden sigarettenpeuk te pikken. Duif 2 was niet overtuigd noch onder de indruk. Ze vloog naar het dak van perron 9 (mijn perron) om daar rustig van het winterzonnetje te genieten. Duif 1 bleef nog even zitten, mokkend en pruilend, maar ging dan toch achter zijn vriendinnetje aan. Met twee in de zon is altijd leuker dan alleen.

Voor de liefhebbers der schoonheid van treinreizen even een opsomming van de verdere gebeurtenissen:
- Witte velden van de bevroren ochtenddauw, een bevroren rivier met een brugje waarover een koppeltje fietst. Het meisje zit op het stuur van de jongen. Haar sneeuwwitte jas wappert in de wind. (St. katelijne Waver)
- Bebaarde nmbsmedewerks in hun gele fluoricerende jassen die zich vanwege de kou rond een brandende kruiwagen scharen. Thermossen met koffie worden rondgegeven, sigaretten uitgedeeld en de gesprekken ... die kon je er zo bijdenken. (Schaarbeek)
- Boven een enorm glazen kantoorgebouw komt er plotseling een bosje rode ballonnen vandaan en stijgt hoger en hoger in de helblauwe winterlucht. (Mijn gedachte: een klein blond jongetje die op het dak de ballonnen loslaat en ze na tuurt, zijn handen boven zijn ogen, de wind in zijn haar...) (Brussel Noord)

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage